Buller

Inatt börjar bokrean, jag är spänd. Imorgon ska det också slås en slägga genom min vägg. Kl 7 på morgonen kommer det hantverkare för att bygga om badrummet. Jag har dock blivit lovad att de ska förvarna med med någon typ av signal innan det börjar flyga cement. Är lite nervös över över hur signalen kommer att arta sig, hellre en liten knackning än tre fullvuxna hantverkare inbullrande på rummet. Endast tio timmar until I'll know the answer (jag skulle skriva det på svenska egentligen, men det lät så himla mesigt).

Men bokrean alltså, jag har en barnslig förväntan inom mig. Jag suktar efter ett riktigt kap, en riktig adrenalinkick - i en rent "bok-stavlig" mening. Helst vill jag rycka kapet ur någon annan suktande människas bara händer. Det borde vara en sak som bara ska göras på en bokrea. Jag väntar med spänning över vad som komma skall.

/Bella

The Rumble

Magnus Uggla verkar bli ett ständigt återkommande tema i min blogg. Idag var vi på RumEtt på Dunkers och åt snickerskaka, sjukt värt. Blev dock ännu mer värt när personalen berättade att herr Uggla åt en exakt likadan kaka där igår! Obra! Jag känner mig hedrad, trots att jag ifrågasatte Magnus Ugglas trovärdighet att vara mellan 15 och 25 år. Men låt gå, han är ju trots allt känd.

Ikväll står jag och två vänner på en betalande lista på en klubb, sjukt bra. VIP-listans bortglömde lillebror, där hittar ni den. I den betalande listan får man stå i kö och betala för sig, men in kommer man! Det är där charmen ligger. Jag ser fram emot det, helt underbart ska det bli - precis som en avdankad B-kändis eller som en sakta uppåtsmygande tonårsidol.

image5image6
Ikväll blir det Disco - Bloody Mary och YMCA

/Bella

Hi-tech

En dag stod jag och sorterade sopor på Ica Maxi. Hårdplast ska i den vänstra containern, mjukplast i den mittersta och papp i den högra. I godan ro stod jag där (man ska ju inte stressa med viktiga saker) när jag hörde ett mystiskt ljud bakom mig. Ett liksom pruttande, prutt prutt pruutt. Väldigt konstigt tyckte jag, men jag fortsatte att sortera - fast mer på spänn än i godan ro. Vad var det som lät? Än en gång pruttade det konstigt bakom mig. Pruttprutt-pruutt. Jag vände mig om och såg små små kluttar bajs komma ut ur ett litet litet hål nere i hörnet av en stor vit box. Den vita boxen visade sig vara en kompost och bajset visade sig vara jord. Hi-tech komposten bajsade ut färdig jord, så himla fint!

image4
Såhär var det, det stod en hink under hålet där jorden fångades upp.
För alla er som sitter och är oroliga för att det var alldeles skitigt på golvet!

Vilken upplevelse! Och vilken uppfinning! Den kommer jag föralltid att bära med mig.
Idag fyller Henric år, koett - eller 21 som det kallas i folkmun. Grattis till honom och puss på squashbiffarna.

/Bella

Detaljer

Sven bor i en by på landet och gillar att dricka öl med sina vänner på dagarna. Han gillar Falcon Bayern bäst, men ett fyrpack Mariestad 3,5% funkar också bra. Helst vill han endast betala med pantkvitton men kommer sällan upp i mer värde än 4,50 kr. Ölen är dyrare än så. Men vilken klippa han är, han handlar mat också.

Imorgon ska jag åka tåg klockan 06.16. Jag borde åka på barnbiljett, är sjukt sugen. Är kontrollanterna vakna och allerta kl kvart över sex? En tapper chansning, jag tror dock inte att jag vågar.

Godnatt mina barn, sov och dröm och nyttiga saker, inte på chips och Denniskorv. Ägna mig en sovande tanke kl. 05.30, det kommer vara så mycket lättare att gå upp då.

/Bella
image3

Magi

Idag var det en läskig man på jobbet. Han påstod sig ha fått tillbaka 400 kr för lite fem minuter tidigare. Anledningen till att ingen av oss kände igen honom var att han hade bytt jacka. När jag och Matilda var stoneface ångrade han sig, han var inte så sugen på att få tillbaka sina 400 ändå. Allt som händer... händer på Wivex.

Mamma och pappa har rotat fram en gammal fotbollströja, ni vet en sån där fin som man skriver ännu finare saker till varandra på. Det var Landskronalägret, jag var 14 år. En random brud har skrivit att vi alltid ska vara vänner, hon kommer aldrig att glömma mig. Jag skrev säkert något i stil med girlpower och evig vänskap. Vem är hon? Längre ner på samma t-shirt står det att jag är bäst på fotboll, well yes I agree. Back then allright.
Nu är det annorlunda, komplicerat och okomplicerat - märkligt vad livet har att erbjuda.


/Bella


Han har gjort det igen, vilket geni.


Inferno

Ska jag eller ska jag inte, jag vet inte. Det luktar popcorn nerifrån. Det luktar gott. Om 20 sekunder kommer tonerna att börja spelas, årets melodifestival - eller en ynka del av den. Det var bättre förr, ja det var det! I alla fall i slagerbranschen. En lördag kunde jag undvara, en mysig lördag med mycket godis, läsk och snuskiga ostbågar (helst öppnade kvällen innan för bästa seghet). Musiken i en klass för sig, inte i en bra, bara för sig.
Nu, nixpix - det håller inte mina kära vänner. Jag har inte råd att köpa 1 kg godis sex lördagar i rad, jag kommer heller sällan ihåg att öppna ostbågarna en dag innan förtärandet en gång var sjunde dag.
Melodi nummer ett Ola med Love in Stereo. Etype och The Poodles vidare till andra chansen. Jag är fortfarande sjukt tveksam. Popkorn dock.

Melodifestivalen börjar bli misstänksamt likt Rix FM Festival, galet. 2008 - men ja' ä' int' bitter.


Dagens Utelista:
1. Att göra en utelista

/Bella

Kyss och tack - bensinmack

Hejhej hallå dagboken,

Bert är en mycket bra kille. Sune är också bra, dock mesig. Mamma och pappa läste Sune-böckerna för mig när jag var mindre. Det var bra kvällsläsning, lite kärlek innan läggdags. Ibland rodnade jag, Sune var ju kär hela tiden. Sa att tjejer var söta och ville pussa dem! En kväll läste vi ut den sista boken i serien. Trauma.
Det var då Bert kom in i bilden, återigen - vilken kille! Mamma och pappa fick inte läsa längre, jag skulle läsa själv. Bra kvällsläsning, lite tonårssnusk innan läggdags. Bert var den första som förklarade ordet fest för mig, En rolig samankomst av folk som umgås. Ofta med dans och erotiska stämningar. KALAS MAMMA!? Jag är inte fem!?
En introduktion till det unga livet, det ansvarar Bert för. Stämning och minnen

Alla borde ha en flodhäst i köket, just nu står min på nattduksbordet.


/Bella


Dagshjälte

Om man letar efter tvättlappar bland rengöringsmedel och disktrasor är man fel ute. Väldigt fel, huden hade blivit torr som fnöske och hade säkerligen gått att elda med. Dumt misstag att begå tycker jag, som agerade hjälte idag och fick hänvisa två äldre damer bort till hud- och hårvårdavdelningen. Tvättlapparna ska ju finnas mellan bindor och snytnäsdukar.

För att hedra ditt och mitt och allas hjärtan lägger jag här upp ett utdrag ur Wikipedias definition av ordet hjärta:

Hjärta (♥) är en symbol som ofta har en positiv innebörd. Ofta är det en symbol för kärlek men även vänskap kan symboliseras med ett hjärta. Det krossade hjärtat är en symbol för olycklig kärlek. Symbolen kan även betyda hjärtat i kroppen. Ett hjärta avbildas oftast i rött men andra färger förekommer ibland.

Att få hjärtat krossat behöver inte betyda att man blir mördad (även om det kan upplevas lika illa), utan i de allra flesta fall att man fått nej av personen man är kär i, vilket kan leda till en olycklig kärlek.

Ta in detta mina vänner, väl valda ord.

/Bella


It tastes like chicken

Jag nästan gråter,

jag vet att jag inte borde, att det är total psykovarning. Det är ju inte ens sorgligt, fint eller hemskt. Det är Extreme Home Makeover. Idag kommer jag ut ur garderoben: Ibland tittar jag på Extreme Home Makeover och ofta så fäller jag en tår... eller sju. Jag gillar det inte - jag gillar inte den överflödiga lyxen eller den präktiga, ständigt vajande landsflaggan, jag gillar heller inte inredarnas känslomässiga pepptalk. Och jag gillar inte Ty.
En sak som är konstigt är att gång på gång titta på någonting som inte är bra. Bara för att man vill. Jag ska sluta, tydligen räcker det inte bara att slänga ifrån sig fjärrkontrollen, jag måste ta till tyngre åtgärder.

Igår spelades det Sverigespelet. Ungefär som TP fast endast de svåra frågorna om berömda revyer på 30-talet och kapseisade båtar i Östersjön. Vi översatte också härligheterna till engelska. Jesus Heavenstrip bland annat. De stora kunskaperna kammades hem i samband med att kvinnor började raka benet på 20-talet och smaken av björkte. Och även fast jag inte vann fick jag två lasanger med mig hem. Tack.

/Bella

image1
Frau Erotik rakade säkert inte benen   (www.antik-falkensee.de)

Apotek med lås

"Magnus Uggla slutar blogga" - en era är därmed över. Även om jag aldrig har läst hans blogg eller visste om att den ens fanns, bara känner  jag det inom mig, På Aftonbladets hemsida kan man hylla honom med att blanda en egen fredagsdrink. WOW - vilken grej. Där har vi det, höjden av bloggmagi. En hemmablandad drink.

Idag har jag tagit tisdagsäventyrandet till en ny nivå. Jag har varit i Mörarp. Ica Nära går man igenom på tolv sekunder, säkert nio om man tävlar. De har två olika sorterts ketchup och lika många kassor. Byns Apotek tar Ica Nära hand om, ett halvmeter brett skåp, med lås - självklart! Där ska jag spendera de tre kommande jobbveckorna. Det ska bli inspirerande, landsbyggden. Vilket klassiskt ord som smakar jordgubb och luktar gödsel.

/Bella


Top notch

Efter 11 timmar på jobbet är det skönt att det finns saker att luta sig tillbaka på.
Denna kväll är det Björn Gustafsson, denna dunderbra bamsebjörn. Trots att jag endast kollade en snabbis på melodifestivalen har jag ju inte kunnat hålla klövarna borta från youtubeklippen. De har snurrat varma den senaste timmen. Det är avslappning - att skratta. Ett gott skratt förlänger livet och jag ska skicka en bukett blommor till Björn någon dag på ålderns höst. För han har förlängt mitt liv med minst åtta dagar.
Hoppas bara att han inte klipper av sig lockarna, det är säkert där allt det roliga sitter. Som i Bibeln och sagan om Simson som förlorar all sin styrka när någon i smyg klipper av honom håret. En snaggad Björn är som en mosad Simson under tempelpelaren. Men ännu finns håret kvar,

så just nu känner jag mig som flickan på russinpaketen - så jävla skön och glad för ingenting

/Bella

Björn Gustafsson med frågan i allas våra hjärtan: Vad är kärlek?

Morgonstund har guld i munn

Eller nja, i alla fall aluminium. Det är ju också fint, fast inte lika dyrt.

Det börjar bli ljust, om någon timme så. Visst är det underbart, när det börjar ljusna. Det är något som väcks till liv, en ny dag skall åter spira. Människors vardagshopp tänds för att leda oss ut ur tunneln, den dagliga sträckan. Från start till mål. För vissa blir den något speciellt, för andra tillrättavisas den till att bli precis som vanligt - som den alltid har varit. Tryggheten är som spräckligast, just nu - i skenet från sänglampan. Än kan inte naturens ljus ta åt sig äran. För ingen vet, trots detta kan jag inte knuffa bort tankarna från denna dagliga morgonfråga: Vad ska hända idag?


Sov på ni ännu sovande måndagsmänniskor, det är en fin morgon. Hoppas att ni uppskattar den - trots det underbara stadie ni nu bevinner er i.

/Bella

My cool

Jag har gjort det! Det som alla tycks göra. Det som är så inne att jag nästan spricker av exhaltering inför vad som komma skall. Det som är lika självklart som att bre lite för mycket nutella på mackan.
I en bransch där en storhet som herr Bildt kan slås av en modeglad stockholmspingla, tycks jag nu ha hamnat... frivilligt givetvis, men ändå med ett undangömt krav - uttryckt av barnslig förväntan.
Jag ska inte uträtta stordåd med min blogg, kanske för mig själv. Kanske att jag efter sena timmar knappandes på tangetbordet ska komma till insikt med saker. Djupa saker, eller ytliga. Den sistnämnda är jag lite mer spänd på. För det verkar vara det som går hem här i krokarna, att komma till insikt med ytliga saker. Smaka på det, visst är det härligt. Det kanske är det jag borde satsa på?
Hej det här är min blogg och jag ska ta tag i odjupa saker. Det låter bra, dock kan jag inte blunda för - hur trött jag än är - att jag vill att detta ska leda till någonting annat. Hej och hå, vi får se hur det blir. För höga ambitioner får bära eller brista. Ett mellanting, en outforksad knapp i hjärnan. Där ska detta hamna.

Jag vill välkomna mig själv till min nya blogg, och mina kommande läsare. Fast än så länge kommer ni på andra plats. Jag vill också tacka Henric, som har gett mig inspiration till den här galenskapen.

Sugen på att borsta tänderna är jag, men innan dess säger som Kjell Mange Bondevik efter en gudtjänst i Brasilien: "Thank you for the mess"

/Bella

RSS 2.0