Freitag

Idag mår jag ofantligt bra. Solen skiner, jag ska plugga och dricka varm choklad. Jag ska också åka med mamma till någon spännande outlet senare i eftermiddag. Ska bli en otroligt trevlig fredag.
Det ser också ut som att det blir inflyttning första november för oss, när börjar man packa om man ska flytta om 36 dagar? Om 16 dagar? Är jag för sent på det då. Jag har ingen aning, sist jag flyttade var jag bara en liten skrutt. Jag packade väl på sin höjd ihop mina klossar, det var på min höjd. Det ska i alla fall bli riktigt roligt... och läskigt. Jag kommer att sakna min katt. Hur berättar man för ett djur som man har levt med i 17 år att man ska flytta? Jag tänker för mycket kanske, vad vet jag.

Dämpa mig

Jag gillar min cykel. Eller mina cyklar. Jag har faktikst två, smaka på det - två som jag tycker om väldigt mycket. En grön som bor i Malmö och en i GULD som bor i Helsingborg. Egentligen är den Champagne-färgad men det tycker jag är lite att skryta. Men visst ser den ut som champagne alltid. Trots dessa fulständigt älskvärda fordon känner jag mig inte alltid riktigt nöjd... de har inga stötdämpar. Jag hade velat ha det, jag tänker på det varje gång jag cyklar nerför en trottoarkant. Det känns som att mina cyklar lite förfaller för varje gång jag gör det. De pallar liksom inte trycket. Ändå gör jag mitt bästa - ha låg tyngdpunkt, ha böjda knän, hoppa till lite lätt i samband med guppet. Men visst hade det varit fräckt! En damcykel... med stötdämpar. FRÄSIGT.


Jag tänker mig ungefär såhär.

Fortsättningen som följde

Jag har ju glömt att följa upp berättelsen om Snorregatan. Den låg ju på gångavstånd från våra vänner i Göteborg. Tänk att bo på Snorregatan, hur roligt som helst. Pappa säger att den nog är uppkallad efter en gammal svensk kund som hetter Snorre, men liksom hallå!? Inte alls lika roligt att tänka på en gammal gubbe, jag vill hellre tänka på en snopp.
Jag tog lite bilder, jag lägger upp den mest neutrala. Vi passade på att ringa lite människor när vi befann oss på gatan - de borde känna sig hedrade. Vi sjöng också, då applåderade en gubbe som bodde på Snorregatan. Han tyckte nog att vi sjöng fint. Gatan var som vilken gata som helst, nästan lite finare. Det var en upplevelse.


Amazing!

/Bella

Tur

Alltså detta kan vara min tur-vecka. Jag tror det. Jag vill det.
Vi har fått en lägenhet!!! Eller inte fått, vi ska ju betala hyra och skatt precis som vilket helyllepar som helst. Men liksom förstahandskontrakt! Det är väldigt coolt och stort, för lilla mig och min lilla prutt till pojkvän. Det bästa är kanske att det bara är ett stenkast från där fina Matilda och coola Oscar ska flytta in om en vecka, och då är jag inte särskilt bra på att kasta sten. Så det är nära nära. Men än har vi inte skrivit kontrakt, så jag är realistisk och tar inte ut något i förskott. Men ändå - WAAH.
Sen har också prutten vunnit en knäpp tävling. Han har tryck på en massa knappar på tangentbordet och vunnit. Det står till och med grattis på hemsidan. Så vi ska på Idol fredagsfinal och bo på hotell och grejer, i Stockholm. Fancy.



/Bella

Besöksyngling

Jag har ofantligt ont i huvudet. Det blir tydligen så här i Göteborg. Alla fyra har ont i huvudet, det måste ju betyda att alla här har ont i huvudet. Men just nu skiter jag i att alla mina hjärnceller inte är med mig - för just nu... ska vi gå till Snorregatan. Detta mina damer och herrar måste vara ett väldigt fint tecken från någon övre makt. Jag har som sagt ett mycket bra sett att bedriva mina tisdagseftermiddagar på. Vara inne på Eniro och söka på snuskiga namn. Efter fem minuter i Göteborg igår fick jag veta att våra vänner bor väldigt nära denna gatan. GÅNGAVSTÅND! Jag hade lovat mig själv att någon gång i mitt liv besöka denna gatan, inte trodde jag att jag skulle få chansen att göra det som yngling. Det kommer att bli stort - mycket stort! Kameran ska med, mach pannkaka.

Fortsättning följer!

/Bella

Hej

Imorgon ska jag till Göteborg, idag har jag fått en enorm innebrännare bredvid min näsa. Jag får bara 1060 träffar när jag söker på "innebrännare" på Google, inåtvänd finne går mycket bättre att söka på. Vadå inåtvänd? Den är ju innebränd! Nu ligger jag i sängen med tandkräm i fejan. Kör en klassisk gammal huskur - kan ju inte skada. Jag funderade på att smeka på lite Hydrokortison på min älskade IB (InneBrännare! Ah! Ah!) men jag läste någonstans någongång någonting... om att huden kunde bli tunnare där man smetade på Hydrokortison. No thank yA!
Vi får se hur det blir, spännande visst! Göteborg är en bra stad - jag och IB kommer säkert att trivas mycket bra där i helgen.



/Bella

Mundjungel

Listerine vs. Colgate

Jag har ramlat i fällan, munskölj... ljuva munskölj! Jag har läst massor om att Hulda skadade sin mage och Nisse fick kroppssmärtor, men ändå. Det känns ju så himla bra med munskölj! Jag köpte en lite dyr flaska Listerine på Apoteket för ett tag sedan. Den lilla flaskan köpte jag för att det var ju bara för att prova, att den var syr sen måste ju betyda att den är bra. Reklamskadade jag tror så i alla fall. Punkt.
Hem i ilfart och satt och väntade på kvällen och tandborstningen. Nu måste väl ändå klockan har blivit tio... nehe, men jag kan gå och lägga mig nio också. Så äntligen var det då dags. Listerinepremiär. Jag fick en chock - det gjorde ont som in i sablans. Men om man vill döda bakterier får man lida pin, aiight!? Det var liksom någon frätande, stickade känsla som angrep min mun i alla dess hörn och hålor. Denna smärta var dock inte lika farlig andra, tredje och fjärde gången. Men den lyckliga stämningen somkändes i munnen efteråt är obeskrivlig. Hej Munskölj! Hur har jag klarat mig utan dig i mitt långa liv?
Jag lämnade flaskan hemma och begav mig till Malmö, pojkvännen måste absolut också ha munskölj i badrummet. Här köpte vi dock den lite mer plånboksvänliga varianten - Colgate Total. Mja, ganska jättemesig action på den. Men billig!
Vad väljer vi nu då? Power eller?


Ingen har vunnit min fight än

/Bella



Tonårsjag

Jag kan väldigt lätt gå och förälska mig i människor, helst människor på tv. För några dagar sedan var det Yoda. Ingen människa kanske men ack vilken personlighet! Idag var det Ingvar Olsbergs. Jag har blivit förälskad i honom innan, han är ju bara så fin. Det är tur att min pojkvän är tolerant när jag för elfte gången säger "Ååh Ingvar... så sööt". Men söt är just vad han är, hans unika läspande och gubbiga skämt. Absolut jättefint. Jag upptäckte honom på nytt ikväll i Filip och Fredriks nya program, vilket är hur roligt som helst. Min förälskelse till Fredrik är en historia för sig. Tänk var en Ingvar kan göra för en helt vanlig vardagskväll, oändligt. Undrar vem min nästa förälskelse blir, bergis någon gullig.

/Bella

FUR?

Jag blir ju himla sugen på att köpa massa höstkläder när det är lite kyligt. När vinden letar sig in i liksom varje lite glipa som finns i kläderna - då är det dags att ta till det tunga atteleriet. Tjocka kläder, så tjocka att de absolut måste tas av inomhus så att man inte sprängs och exploderar. Hösträtta kläder, vackra kläder & mysiga kläder. Men detta ska inte vara en klädblogg - det finns ju redan så oändligt många att smaska i redan. Så egentligen vet jag inte vart jag vill komma med detta inlägg mer än att jag tänkte på kläder när jag såg en naken Eva Mendes. Jag vet egentligen inte varför jag gjorde det, jag vill ju inte att hon ska ta på sig kläder - med så snygg rumpa! Min tankebana gick nog ungefär såhär: Hmm - Eva - Snygg - Naken - Antipäls - Bra! - Päls - Höst - Höstkläder - Höst utan päls - Bra! - Ja! - Stickat.
Ja alltså så ungefär kan jag nog sammanfatta det, jag fick en väldig lust att köpa kläder i alla fall. Mest sugen blev jag på second hand. Ska nog ta mig en second handig sväng på staden snart. En stickad kofta, den får absolut inte stickas, jag är så fruktansvärt dålig på det. Plagget kan verkligen vara huuur snyggt som helst men om det sticks - då får det vara. Har nog gått miste om en och annan guldklimp på det viset. Men alltså, tröjan får ju skylla sig själv - den sticks ju!



/Bella

Fucking Coke

Nu får det vara nog säger jag och slår näven i bordet. Sen svär jag lite för mig själv och tänker på saker jag tycker mindre bra om här i världen. Det här är ju typ ett skämt, ska det bli nyttigt att dricka läsk nu också, Ååh lyckos oss! Nu har vi ju verkligen allt, nu kan vi dricka Coca Cola och trivas med oss själva. Fy alltså, det är ju knäppt.


/Bella

Yodalicious

Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda Yoda

Yoda är min idol, faktiskt. Han är så liten och bara ping pam paoum pang paoum, så är motståndaren besegrad. Hans lasersvärd är typ också riktigt litet. Om detta är en vanlig storlek på ett svärd ----------------------------------------- så är Yodas svärd kanske såhär långt -----------------  och ändå vinner han! Ibland orkar han inte ta upp sitt svärd, antagligen för att han inte behöver, då viftar han lite på ett finger och så stupar säkert tio man - minst! Jag är imponerad... utav Master Yoda. Söt är han också! Och inte lite heller, jag tror att jag kanske skulle kunna äta upp honom. Om han inte vore min nya idol då vill säga. Det skulle bara vara konstigt att göra det, och konstig det är ju det sista man vill vara. Men cut the crap, det jag gillar honom för är inte utseendemässigt. Det är för att han trots alla motgångar kämpar för demokrati, rättvisa och frihet. COOLT!


Yodalicious I must say

/Bella


                   

Vernissage

Var på riktigt skön vernissage ikväll, det är så härligt vuxet att få säga "jag ska på vernissage". Den hölls på Selfmade i Malmö - Niklas Asker hette mannen i centrum. Han heter nog det fortfarande dock. En av hans verk var en film som är upplagd på YouTube, jag hade tänkt dela med mig den här nedan.
Cykelturen hem blev blöteli blöt blöt! Som det regnade på oss, tur att jag är turbo på min nya gröna Malmöcykel. Den är superfin med ny fräsig Claes Ohlsson-sadel och grejer! Jag ska avnjuta en smaskig kopp te innan läggdags. Så höstig dag jag har haft idag. Skola-vernissage-cykeltur i regn & te. Jag är nöjd, det är september.


Se och njut - sarrigt sagt men ack så rätt

/Bella

Tre konstiga solar

Dagens onsdagsfördriv, borsett från en otroligt spännande föreläsning om mänsklig rätt, var filmen Tre Solar. Jag ska inte säga någonting eget för jag finner inga ord. Däremot ska jag låta er läsa ett utdrag från imbd.com.

"Why would anyone want to embarrass Sweden like this?

Why Tre Solar is awful: 1. The script was probably printed on an A3-paper, there are approximately 3 lines in this movie. 2. The props is horrible, maybe because of the low budget or a lack of inspiration. 3. The actors are showing a complete lack of knowledge about acting."

Tack för mig

/Bella

Skrutt

Det är jobbigt att leta lägenhet när alla andra också gör det. Lite av ett dött lopp känns det som. Vi är ju unga, fattiga och studenter - borde inte vi vara drömgruppen för alla hyresvärdar! Vi är unga alltså har vi inga jobbiga barn som har en dagsförhållande med killen i parallellklassen och ligger och bankar i väggen så det stör grannarna. Vi har inte heller problem att göra många saker samtidigt; plugga, jobba och betala hyran. Vi är smarta och kommer ihåg saker som aldrig förr, att aldrig boka tvättstugan torsdag 12-16, Fru Hermansson vill alltid ha den tiden. Att komma ihåg portkoden eller att aldrig spela Edith Piaf. Grannen under får migrän då.
Vi är fattiga, alltså har vi inte råd att bjuda hem vänner för trevliga sammankomster. Vi har heller inte råd att spela hög musik på kvällarna. För på morgnarna måste vi alltid vara skärpa, så att vår utbildning förhoppningsvis leder oss bort från fattigdom och wellpapp i gränderna.
Vi är studenter - vi är mitt i livet. GE OSS EN LÄGENHET!


Typiskt störig granne

/Bella

Snusksemester

Alltså detta är ju tisdagsnöje nummer ett. Söka på snuskiga ord på eniro *fniss* haha. Snacka om att det finns många ställen att upptäcka! Jag blir ju alldeles till mig, vad säger människorna som bor på eller i närheten av dessa ställena? Är det liksom naturligt eller tycker de också att det är väldigt, väldigt roligt varje gång de måste köra förbi Runkstenen för att komma till dagis? "Ta genvägen över Mensträsket för att komma snabbare till affären."
Det är roligt, vem har kommit på dessa namn? En bil får inte ha regestreringsnummer KUK 658 men ett ställe utanför Norrköping kan heter "Runken". Var går gränsen? Det är roligt, inspirerande och förundrande.
Kanske ska åka till Snopptorp nästa semester?



Lovley, livet hade varit lite, lite roligare om alla ställen hade liknande namn

/Bella

RSS 2.0