What's go'in on!?

Min vecka är nästan lika busy som Blondinbellas, jag ska iofs inte fixa naglarna och luncha med ett företag. Ajaj, men jag ska göra en väldans massa andra saker. Och mer hade det kunnat bli, men någon gång får det vara nog mach pannkaka. Stopp på belägg liksom.

Istället för att bara strunta i allt och kolla på Crazy Fros BROS:


Mina nuvarande klockrena hjältar,

Grillcharm

Mmm! Vad gott det ska bli att grilla! Tänker man ju, men jag är inte helt säker på att att SydSvenskans bildval kommer grillningens charm till sin rätt. Såå mycket KÖTT! Jag sticker inte under stol med att jag inte är köttets älskare nummer ett, men alltså - visst finns det trevligare bilder på en köttbit? Grillspecial med dunder och brak ska det vara, helst i formatet 1,5 x 2,5 dm
Men att grilla är nice! Jag tycker en marinerad quornfilé hade gjort sig på tidningens framsida. Eller en majskolv!

Majskolv på er!
/Bella

image17
SydSvenskan 18/5 - 2008

Krämigt glas

Igår drack vi en öl eller två på Café Viva i Helsingborg, vi blev helt totalchockade när vi kom in där. Bagatelle tänkte vi, men ackack. Så var det inte. Gamla Bagatelle hade på fyra dagar förvandlats till en italiensk restaurant. Lite pråligt men absolut fortfarande mysigt. Dock fick vi fråga om det gick bra att bara tsitta för att ta en öl då vi blev lite osäkra när vi kom in och möttes av den flashiga inredningen. Allt var bra: lätt att sitta, lätt att prata och trevlig personal. De att till och med spexat till det och satt upp tavlor på speglarna. Wow-coolt-ballt tänkte jag.
Snabbt ögnade vi igenom menyn, mest för att veta till en annan gång liksom. Och my gosh vilka härliga priser. Riktigt nice faktiskt, bara det ny är gotteligottgott. Det var bara en liten sak vi mer eller mindre hängde upp oss på. Den konstiga fisken och de blodiga efterätterna.

1. Laxs sandwich   --- Vad är en laxs? kanske gott. Vad vet jag, spännande med nytänk.

2. Pankakor med glas   --- Pan? med glas? Jag fattar inte, först pannkakor utan ett extra N och sedan med glas. Lär bli lite blodigt i munnen, fast det kanske är värt det. Priset låg på 59 kr.

3. Husets Glas special   --- Vitt, grönt och brunt glas då alltså? Eller tjockt och de med lite mer krisps. Man kan ju i alla fall hopas på att de serverar glas som redan är sönder så de inte slösar på naturens resurser.

4. Syrup till kaffen   --- Kaffen är nog annorlunda från kaffet. Det där N:et gör nog mycket skillnad i den aromatiska smakupplevelsen.

SPÄNNANDE HUH!? Bortsett från den udda menyn är café Viva verkligen värt att rekommendera.

/Bella
image16
Mmm! Yummi! En skål med glas, husets finaste

Gratis knark

För några dagar sedan på körskolan kom det fram en liten tjej med överdrivet glad röst och frågade om jag ville ha en Red Bull. Först blev jag lite sur och såg på tjejen som hon var någon form av miniatyrknarklangare som ville bjuda mig på det första ruset för att sedan tjäna pengar på mig. Sen tänkte jag att Red Bull inte ens är särskillt gott. Det är kanske inte precis det jag lägger min veckopeng på. Men sen, efter ett par snabba sekunders överläggning tackade jag ja till knarkdrycken. Den kostar väl typ 20 kr!? Mycket pengar liksom, så jag drack den. Det var ganska onice, men jag tror banne mig att jag tjänade något på att trycka i mig den. Den var ju gratis.

Gå med i Vi-vill-ha-allt-som-är-gratis-nördarna på Facebook. Där kan du dela med dig av dina gratisfynd!

För gratis är ju faktikst godast, lagligt då vill säga. Det andra har jag sämre koll på

/Bella

Ett tips om en bok

Jag vill absolut tipsa om en bok, fick sådan väldans lust.

Mig äger ingen av Åsa Linderborg

En självbiografi, hur det var att växa upp med en ensamstående alkoholiserad pappa. Hur det är att kämpa och försöka utan att det aldrig riktigt lyckas. Att inte räcka till.

ROLIG, allvarlig och ärlig.

/Bella

image15

Minihopp

Maj, sköna tårdrypande maj.

Det är hemskt, jag glömmer det varje år - hur jobbigt det är. Frömjöl. Växterna förökar sig, så osmakligt. Men gulligt, och därför står jag ut. År efter år, under denna dundrande pollenexplosion.
Som jag klagar, det är ju vår! Igår var det sommar, i förgår också. Märkte jag från insidan av konditorit. Jag vill väldigt gärna också ligga på stranden när det är sommarvarmt. Det tog emot lite att bre den femtioelfte ostbaguetten till en bikiniklädd totalbränd tjej i flipflops. Jag hade lite lust att bre den äckligt. Ett ton smör och med torra ostkanter. Men det gjorde jag inte, jag är inte så äcklig av mig, speciellt inte när jag brer finfina baguetter.

Jag hade min regnjacka idag, fast det inte regnade. Väderprognosen igår sa att det skulle regna. Så då fick det bli så när jag gjorde mitt jackval imorse. Och jag blev så nöjd när det miniduggade i några minuter innan pappa skulle hämta upp mig för ett par timmar sedan. Min regnjacka är fin, det glömde jag att tillägga, om den hade varit ful hade jag nog inte varit lika angelägen om miniregnet.

/Bella

RSS 2.0