Den Hemlige Kocken

Min goda vän Stine tog med mig till en föreläsning på stadsbiblioteket ikväll. Föreläsaren var Mats-Eric Nilsson författaren av boken "Den Hemlige Kocken". Han har forskat om tillsatser i mat, helt vanlig mat som vi äter varje dag. Det var väldigt intressant och jag blev nästan helt chockad. Visst vet jag om att det finns tillsatser i saker... man alltså inte så mycket och i så många olika saker! Som vi blir lurade; balsamvinäger, vanlijglass, bröd, kyckling och lightprodukter bland annat. Medelsvensken får i sin 7 kilo tillsatser per år! Det är väldigt mycket med tanke på att det inte behövs många gram tillsatser i en maträtt för att det ska räknas som mycket.
Han tog som exempel vårt konsumtion av teknik. Inte rusar vi väl in i första bästa affär och köper den billigaste datorn de har. Nej, vi letar i veckor efter just den bästa; kollar prestandan, fördelar och nakdelar. Men när det kommer till de vi stoppar i oss bryr vi oss inte lika mycket. Att någoting kan vara för dyrt reagerar vi på, men kan någonting verkligen vara för billigt!?

Jag försökte köpa boken, men en kvinna som hade "men jag ska ju bara köpa två!" som argument när hon trängde sig snuvade mig på den sista boken. Stine fick en, så lite framgång hade vi ju.

Jag rekomenderar verkligen denna bok! Mats-Eric avslutade med att säga att hans mål med boken inte var att få folk att bara äta egenodlat utan att få upp ögonen på folk om vad vi verkligen äter. Vad vi vecka efter vecka stoppar i kundkorgen.
Läs och tänk! En snabb titt på innehållsförteckningen kan verkligen göra skillnad, för visst finns det alternativ.



/Bella

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Var gärna med och tävla i min nya enkla bloggtävling och även i min andra bloggtävling!

Du har inget att förlora :D

Här hittar du tävlingarna:

http://jucismacker.blogg.se/2008/september/vinn-kuvertvaska.html#comment

och

http://jucismacker.blogg.se/2008/september/vinn-annonsplats-i-hela-tva-manader.html#comment



Ha en fortsatt fin dag!



MVH Jozzan på http://jucismacker.blogg.se

2008-10-07 @ 22:17:56
Postat av: Söderlund

Söderlunds succé med diskussionsinlägg fortsätter! Idag pratar vi om fildelning, vad tycker du egentligen om detta? Det har även dykt upp ett inlägg som handlar om flickors framtid. Är det verkligen så att alla innerst inne vill se ut som en lättsåld "Barbie"? Detta är ämnen som jag idag tar upp och hoppas verkligen att du vill ta tid till att dela med dig av just dina tankar och tycken gällande dessa ämnen. Tack så otroligt mycket i förhand och ha en fortsatt trevlig tisdagsafton!

2008-10-07 @ 22:22:01
URL: http://ventux.blogg.se/
Postat av: Henric

Jag vill läsa den här boken.

Ska du köpa den?

2008-10-14 @ 12:09:39
URL: http://dinmiljo.blogg.se/
Postat av: Bella

Vi kan köpa den tillsammans!

2008-10-19 @ 15:09:39
URL: http://belluni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0